Omgeving


Vanaf buitenplaats De Hildenberg zijn er diverse fietsroutes die in de omgeving naar deze mooie plaatsjes leiden, maar ook de wandelroutes zijn de moeite waard in deze schitterende natuur waar bossen, vennetjes en zandverstuivingen elkaar afwisselen. Waar vroeger de eerste hunebedbouwers woonden, ligt nu één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Nederland: Nationaal Park het Drents-Friese Wold, tussen Appelscha en Diever, op de grens van Friesland en Drenthe. Een natuurgebied met veel afwisseling, zowel in flora als fauna. Droge stuifzanden tot natte stukken heide en veen, bossen en bloeiende graslanden Reeën, vossen, marters en zelfs de hermelijn lopen hier nog vrij rond.

Behalve tientallen fiets- en wandelroutes kan er op zomerse dagen ook worden gezwommen in natuurbad het Canadameer. Ook te paard of per huifkar kan dit prachtige gebied worden ontdekt. In de herfst verkleuren de beuken en Amerikaanse eiken, waardoor het Drents-Friese Wold een heel andere uitstraling krijgt.

   

De ongekende schoonheid van Appelscha

Appelscha bestaat al meer dan 1.000 jaar.Wat ooit een dorpje was in de Boerestreek midden in het veen, is nu een goed geconserveerd deel van onze nationale erfenis. Statige boerenhoeves, beroemde kerkpaden en eeuwenoude arbeidershuisjes zijn perfect onderhouden en trekken jaarlijks tienduizenden bezoekers. En met een boot kunt u de vele turfroutes bevaren, zodat u de omgeving ook eens van een andere kant kunt bekijken. Voor meer informatie kunt u ook terecht op de site van VVV Appelscha/Zuid-Oost Friesland of op www.appelscha.nl.

  Appelscha
     
Drents-Friese Wold

Waar vroeger de eerste hunebedbouwers woonden, ligt nu een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Nederland: Nationaal Park het Drents-Friese Wold,
Tussen Appelscha en Diever, op de grens van Friesland en Drenthe. Een natuurgebied met veel afwisseling, zowel in flora als fauna. Droge stuifzanden, natte stukken heide en veen, bossen en bloeiende graslanden. Reeen, vossen marters en zelfs hermelijn lopen hier nog vrij rond. Behalve fietsen en wandelen, kan er op zomerse dagen ook worden gezwommen in natuurbad het Canadameer. En het hele jaar door worden er tal van evenementen georganiseerd. Feestweken voor jong en oud. Op de diverse themamarkten, zolas de beroemde kamelenmarkt kunt u snuffelen tussen de boerenspulletjes. U kunt een kookcursus volgen in het Culinair Historisch Kookmuseum, waar u met de geheimen van de streek kunt kennismaken. Ook muziekevenementen zijn er te over. Net als de jaarlijkse wandel- en wielerwedstrijden. Tijdens de zomer- feestdagen zijn er specifieke vakantiemarkten.

  Drents-Friese Wold
     
Faciliteiten in de directe omgeving

Golfen
Voor de golfers onder u, is het spelen op de 9-holes golfbaan De Hildenberg, direct naast uw villa gelegen, zonder meer een uitdaging. Tevens kunt u in de omgeving aan uw trekken komen op een tiental andere banen.

Zwemmen
Aan de overkant van villapark De Hildenberg ligt het openlucht zwembad "Bosbad Appelscha".
In Assen vindt u het subtropisch Japans zwem- en saunaparadijs.

Fietsen
In Appelscha zijn fietsen te huur voor mooie fietstochten in de omgeving.

Paardrijden
Gelegen aan de oostelijke rand van Appelscha, direct tussen het bos en de vaart, vindt u een manege.

Motorrijders
De noordelijke provincies zijn ook een lust voor de motorrijders voor het maken van toertochten.

 

Golfen

Appelscha

     
Attractiepark Duinen Zathe

Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha biedt een compleet dagje uit voor een betaalbare prijs. Een overzichtelijk park vol leuke attracties en vermaak, ideaal voor het hele gezin. Van een “Indoor Apenkooi voor de allerkleinsten tot de “Top Dance” voor de swingende jeugd.

  Attractiepark
     
De tuin van Appelscha

De tuin van Appelscha is een prachtige openlucht expositie van Miniaturen uit het noorden van Nederland, met een heerlijke picknicktuin om met het hele gezin van een uitgebreide picknick te genieten. Tevens is er ruime speelgelegenheid voor de kinderen met vele speeltoestellen en een kinderboerderij met allerlei kleine boerderijdieren. De koffieschenkerij met wisselende expositie en het restaurant maken van dit park een compleet gezins-uitje.

 

 

 

  De tuin van Appelscha